Սոխը կարելի է պահել սառնարանում, սակայն բարձր խոնավությունից այն կարող է փափկել, անհամանալ և անգամ՝ փչանալ։ Նախընտրելի է այն պահել սառը, բայց չոր վայրում։
Կարտոֆիլ
Կարտոֆիլը փոխում է իր համը սառնարանում, դառնում ջրալի։ Նախընտրելի է այն պահել սառը, մութ վայրում՝ թղթե փաթեթով կամ ստվարաթղթե արկղում։
Պոմիդոր
Սառնարանում պոմիդորը փոխում է իր համն անճանաչելիության աստիճան։ Խորհուրդ է տրվում պոմիդորը պահել արևի լույսից հեռու՝ սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում։
Սխտոր
Այս մթերքը չափազանց արագ է փչանում բարձր խոնավությամբ վայրում։ Սառնարանից դուրս այն հանգիստ կարել է պահել 2 ամիս։
Մեղր
Սառնարանում մեղրը բյուրեղանում է՝ կորցնելով իրեն բնորոշ համը և օգտակար հատկությունները։
Հաց
Հացը ևս չպետք է պահել սառնարանում, այն խոնավությունից կարող է բորբոսնել։
Սոուսներ
Ոչ բոլոր սոուսներն է խորհուրդ տրվում պահել սառնարանում։ Դրանցից շատերը կարող են փչանալ. այդ մասին նշված է շշի վրայի ցուցումներում։
Սուրճ
Սուրճը կլանում է ցանկացած հոտ և խոնավություն։ Այնպես որ, սառնարանում պահված սուրճը կունենա այն բոլոր մթերքների համը, որոնք նրա հետ գտնվել են այնտեղ։
Ավոկադո
Խորհուրդ է տրվում ավոկադոն պահել սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում։