Առողջապահություն 

10 մթերք, որը պետք չէ պահել սառնարանում

analitik.am

Սոխ
luk_11

Սոխը կարելի է պահել սառնարանում, սակայն բարձր խոնավությունից այն կարող է փափկել, անհամանալ և անգամ՝ փչանալ։ Նախընտրելի է այն պահել սառը, բայց չոր վայրում։

Կարտոֆիլ

kk4

Կարտոֆիլը փոխում է իր համը սառնարանում, դառնում ջրալի։ Նախընտրելի է այն պահել սառը, մութ վայրում՝ թղթե փաթեթով կամ ստվարաթղթե արկղում։

Պոմիդոր

 

 

pomidor

Սառնարանում պոմիդորը փոխում է իր համն անճանաչելիության աստիճան։ Խորհուրդ է տրվում պոմիդորը պահել արևի լույսից հեռու՝ սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում։

Սխտոր

chesnok

Այս մթերքը չափազանց արագ է փչանում բարձր խոնավությամբ վայրում։ Սառնարանից դուրս այն հանգիստ կարել է պահել 2 ամիս։

Մեղր

 

Alimentos-que-contienen-glucosa-2

Սառնարանում մեղրը բյուրեղանում է՝ կորցնելով իրեն բնորոշ համը և օգտակար հատկությունները։

Հաց

bread_is_good

Հացը ևս չպետք է պահել սառնարանում, այն խոնավությունից կարող է բորբոսնել։

Սոուսներ

 

dsc_14011

Ոչ բոլոր սոուսներն է խորհուրդ տրվում պահել սառնարանում։ Դրանցից շատերը կարող են փչանալ. այդ մասին նշված է շշի վրայի ցուցումներում։

Սուրճ

Food_Drinks_Coffee_beans_015337_

Սուրճը կլանում է ցանկացած հոտ և խոնավություն։ Այնպես որ, սառնարանում պահված սուրճը կունենա այն բոլոր մթերքների համը, որոնք նրա հետ գտնվել են այնտեղ։

Ավոկադո

avokado_shutterstock_107211794

Խորհուրդ է տրվում ավոկադոն պահել սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում։

Նույն շարքից