Գիտություն Հասարակություն 

Բնական մրգային հյութերը բարձրացնում են քաղցկեղի առաջացման վտանգը

Ֆրանսիացի գիտնականները եկել են այն եզրահանգմանը, որ բնական մրգային հյութերը բարձրացնում են քաղցկեղի առաջացման վտանգը նույնքանով, որքան գազավորվածները: Գիտական աշխատության արդյունքների մասին հոդվածը հրատարակել է British Medical Journal-ը:

Հետազոտությանը մասնակցել է 101 257  մարդ, որոնց միջին տարիքը հասնում է 42-ի:

Պարզվում է, որ շաքար պարունակող ըմպելիքների օգտագործումը բարձրացնում է ցանկացած տիպի քաղցկեղի առաջացման վտանգը 18%-ով, իսկ կրծքի քաղցկեղի առաջացման վտանգը՝ 22%-ով:

  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share

Նույն շարքից