Գերմանացի սրտաբան Հերբերտ Բրյուկը պատմել է, որ սուրճի պարբերաբար գործածությունը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար և ազդում է սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման վրա:
Ըստ Բրյուկի՝ սուրճի պարբերաբար գործածությունը նվազեցնում է դեմենցիայի և դիաբետի առաջացման հավանականությունը:
Սրտաբանը խորհուրդ է տալիս գործածել օրական մինչև 4 բաժակ սուրճ, ինչպես նաև մարզվել և հրաժարվել կարմիր գինուց, քանի որ ալկոհոլի նույնիսկ սահմանափակ քանակը կարող է առիթմիայի պատճառ դառնալ: