Մասնագետները պատմել են կարմիր ձկնկիթի օգտակար և վնասակար հատկությունների մասին:
Կարմիր ձկնկիթը А, D, Е, և К վիտամինների ամբողջական համալիր է: Այն պարունակում է նաև յոդ, ֆոսֆոր, կալիում, կալցիում և օմեգա-3, որի անբավարար քանակը մարդու օրգանիզմում կարող է դառնալ սրտանոթային և հիպերտոնիկ հիվանդությունների պատճառ:
Այս ամենի հետ մեկտեղ բժիշկները խորհուրդ են տալիս զերծ մնալ կարմիր ձկնկիթի չարաշահումից, քանի որ դա կարող է հանգեցնել իմունային համակարգի անկման, օրգանիզմի արագ ծերացման և ինսուլտի: Հայտնի է, որ ձկնկիթը պարունակում է չափից շատ աղ. նրա 140 գրամանոց տարայում կա աղի օրական չափաբաժին, ուստի պետք է այն գործածել քիչ չափաբաժնով: