Տոկիոն որոշել է հրաժարվել բրնձի արտադրման նկատմամբ պրոտեկցիոնիզմից՝ որպես ազգային կերակրի հիմք:
Ճապոնիայի կառավարությունը որոշել է թույլատրել ֆերմերներին ինքնուրույն որոշել՝ որքան բրինձ աճեցնել: Ընդ որում՝ նրանց կառաջարկվի ղեկավարվել պահանջարկ-առաջարկի կանխատեսումներով:
1970-ից երկրում գործել է համակարգ, որի համաձայն՝ իշխանությունները կոշտ քվոտաներ են սահմանել բրնձի արտադրության վրա ու բրինձը գյուղացիներից գնել են բարձր գներով:
Ճապոնիայում վերջին տասնամյակում ընկնում է բրնձի կիրառությունը, աճում հացի օգտագործումը:
«Մենք պետք է առաջ տանենք գյուղատնտեսության բարեփոխումները ընդհասնուր կառուցվածքային բարեփոխումների շրջանակում»,- հայտարարել է երկրի վարչապետ Սինձո Աբեն:
Համապատասխան օրինագիծը ենթադրվում է խորհրդարան ուղարկել հաջորդ տարվա սկզբին, հայտնում է ITAR-TASS-ը: