Գիտություն 

Ինչու՞ մեղրը չի փչանում

analitik.am

Մեղրը հեքիաթային ուտելիք է,  այն բացի հիսաքանչ համ ունենալուց, նաև միակ ուտելիքն է, որը չի փչանում: 

 

Մեղրը՝ շաքար է, այն չի պարունակում շատ հեղուկ, և այս պայմաններում բակտերիաները  չեն կարողանում գոյատևել:  Այլ շաքարներից, մեղրը տարբերվում է իր թթվայնությամբ, մեղուները  նեկտարը վերածում են մեղրի:  

 

 

Կալիֆորնիայի Ռոբերտ Մոնդավի անվան  համալսարանին կից մեղրի ուսումնասիրությունների կենտրոնի տնօրեն Ամինա Հարիսը ասում է, որ բնական մեղրը շատ քիչ հեղուկ է պարունակում և հենց այդ պատճառով էլ շատ միկրոբակտերիաներ չեն կարողանում գոյատևել, կարելի է ասել, որ մեղրը դրանց խեղդում է:  իսկ այն փաստը, որ միկրոբակտերիաները չեն կարողանում գոյատևել այդտեղ, նշանակում է , որ դրանք  չեն կարողանում փչացնել մեղրը: 

Նույն շարքից