Մեղրը հեքիաթային ուտելիք է, այն բացի հիսաքանչ համ ունենալուց, նաև միակ ուտելիքն է, որը չի փչանում:
Մեղրը՝ շաքար է, այն չի պարունակում շատ հեղուկ, և այս պայմաններում բակտերիաները չեն կարողանում գոյատևել: Այլ շաքարներից, մեղրը տարբերվում է իր թթվայնությամբ, մեղուները նեկտարը վերածում են մեղրի:
Կալիֆորնիայի Ռոբերտ Մոնդավի անվան համալսարանին կից մեղրի ուսումնասիրությունների կենտրոնի տնօրեն Ամինա Հարիսը ասում է, որ բնական մեղրը շատ քիչ հեղուկ է պարունակում և հենց այդ պատճառով էլ շատ միկրոբակտերիաներ չեն կարողանում գոյատևել, կարելի է ասել, որ մեղրը դրանց խեղդում է: իսկ այն փաստը, որ միկրոբակտերիաները չեն կարողանում գոյատևել այդտեղ, նշանակում է , որ դրանք չեն կարողանում փչացնել մեղրը: