Անգլիացի գիտնականները կատարել են հետազոտություն: Հետազոտությանը մասնակցել են 440մարդ՝ 40-50 տարեկան: Կամավորներին բաժանել են երկու խմբի:
Կամավորների առաջին խմբի ճաշացանկից հանել են ձուն և նրանց սննդամթերքը բաղկացած է եղել միայն դիետիկ կերակուրներից:
Երկրոդ խմբի կամավորները սնվել են դիետիկ սննդամթերքով, բայց միևնույն ժամանակ օգտագործել են ձուն: Փորձագետները եկել են այն եզրակացության, որ ձուն չի բարձրացնում խոլեստերինը:
Կամավորների երկու խմբի մասնակիցներն էլ նիհարել էին 3-4կգ:
Արդյունքում գիտնականները պարզեցին, որ ձուն չեզոք սնունդ է: Գիտանակնները խորհուրդ են տալիս չխուսափել ձու ուտելուց, քանի որ այն կարող է միայն օգտակար լինել:
Գիտնականները նաև նկատել են, որ կամավորների առաջին խումբը չօգտագործելով ձու, ավելի շուտ են նիհարել: