Բրզիլիայի Կամպինասա Համալսարանի գիտնականները ուսումնասիրել են 30 տեսակի կաթնային, սպիտակ, սև շոկոլադներ, որունք հասանելի է Բրազիլիայի բնակիչների համար:
Ուսումնասիրելով շոկոլադները փորձագետները եկել են այն եզրակացության, որ շոկոլոդաում կան օգտկար նյութեր օրգանիզմի համար, բայց դրանք չափազանց շատ են:
Փորձագետները հայտնաբերել են շոկոլոդներ, որտեղ քիմիական նյութերի առկայությունը ավելի շատ է: Դրանց մեջ կա կապար:
Իսկ որոշ շոկոլոդների մեջ հայտնաբերել են մագնեզիումի առկայություն, որը վնասակար է մարդու առողջության վրա:
Գիտնականները համզված են, որ այս շոկոլադները ավելի վատ կանդրադառնան երեխաների առողջության վրա: