Ձմռանը բալանսավորված սնունդը պարզապես անհրաժեշտ է, որպեսզի կարողանանք դիմակայել տարաբնույթ վարակներին և հիվանդություններին:
Խրախուսվում են ֆիզիկական վարժությունները, որոնք կօգնեն բոլորին առույգ լինել և հիանալի կազմվածք ունենալ:
Սննդակարգ (դիետա) պահպանելիս հարկ է հիշել, որ օրգանիզմը պետք է ստանա սպիտակուցներ, ճարպեր և ածխաջրեր:
Ձմռանը շատ օգտակար են վարսակի փաթիլները: Բջջանյութի մեծ քանակ պարունակելով` վարսակի փաթիլները կօգնեն նվազեցնել խոլեստերինը և պաշտպանել արյունատար անոթներն: Ամենաօգտակարը վարսակի մեծ հատիկները. ինչքան մեծ է հատիկը, այնքան ավելի շատ բջջաանյութ կա դրա մեջ:
Օրգանիզմի համար ձմռանը կարևոր նշանակություն ունեն նաև վիտամինները, հատկապես վիտամին C-ն: Հուրախություն թթու սիրող բոլոր անձանց` թթու դրված կաղամբը մեծ քանակությամբ С վիտամին է պարունակում:
Կարող եք ուտել տարատեսակ բանջարեղենային ապուրներ: Տաք սնունդն ավելի արագ է յուրացվում օրգանիզմի կողմից՝ չթողնելով, որպեսզի ճարպեր կուտակվեն: