British Journal of Nutrition ամսագրում հրապարակֆել է մի հոդված, որում ասվում է , թե շոկոլադի ամենօրյա օգտագործումը նվազեցնում է դիաբետի և սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման ռիսկը, պնդում են Ուորիքյան համալսարանի Բժշկական դպրոցի գիտնականները:
Նրանք այդ փաստը հաստատել են 18-ից 69 տարեկան ավելի քան հազար մարդու մասնակցությամբ փորձարկման ընթացքում: Կամավորների կեսը քաղցրավենիքի քսանհինգական գրամ էր օգտագործում, մյուս կեսն իրեն սահմանափակում էր այդ հարցում:
Դիտարկումների արդյունքում գիտնականները պարզել են, որ շոկոլադի սիրահարների մոտ լյարդը և սրտանոթային համակարգն ամենից լավ էին աշխատում:
Միաժամանակ մասնագետները զգուշացնում են, որ օգտակար է միայն դառը շոկոլադը, մինչդեռ սպիտակը կամ կաթնայինը նման էֆեկտ չեն տալիս: