Գիտություն 

Շոկոլադը կանխում է գիրացումը և երկրորդ տիպի շաքարախտի առաջացումը

analitik.am

 

Գիտնականների կատարած վերջին հետազոտությունները ցույց են տվել, որ շոկոլադը կանխում է գիրացումը և երկրորդ տիպի շաքարախտի առաջացումը:

Ապացուցվել է, որ մուգ շոկոլադ ուտելը կարող է բարելավել ուղեղի աշխատանքը, նվազեցնել ախորժակը և իջեցնել արյան ճնշումը:

 Հետազոտության ընթացքում գիտնականները հայտնաբերել են, որ կակաոյի մեջ առկա հակաօքսիդանտը կարող է խոչընդոտել քաշի ավելացմանը և նպաստել արյան մեջ շաքարի ցածր պարունակությանը:

Նույն շարքից